100-årsjubileum!

Shri Mataji Nirmala Devi
Fra frihetskjemper til spirituell leder med en global visjon:

 Feiring av 100-årsjubileet til Shri Mataji Nirmala Devi, 1923-2023.

«Livet mitt er nå dedikert til menneskehetens ve og vel»

Den 21. mars 2023 er det hundre år siden Nirmala Srivastava ble født. Det vil bli feiret av hundretusener over hele verden. For hennes store følgerskare er hun kjent som Shri Mataji Nirmala Devi, grunnleggeren av Sahaja Yoga. Feiringen vil finne sted både på nett og på Sahaja Yoga-sentre rundt om i verden. Det vil bli vist opptak av Shri Matajis mange foredrag, musikalske opptredener og i tillegg gis en unik mulighet til å prøve Sahaja Yoga meditasjon.

Nirmala Srivastava levde et ekstraordinært liv. Hun er en av de første kvinnelige spirituelle ledere i verden. Hun omtales som Shri Mataji, “den kjærlige moren”. Hun dedikerte livet sitt til å gi spirituell oppvåkning til alle som ønsker det. Hun tok aldri betalt for læren, og den dag i dag er Sahaja Yoga gratis for alle. Hennes tro på at du må være din egen læremester – din egen guru, er grunnleggende for Sahaja Yoga.

Hun ble født inn i den respekterte Shalivahana-slekten i India i 1923. I sin barndom tilbrakte Shri Mataji mye tid sammen med Mahatma Gandhi i hans Sewagram Ashram. Hun kjempet sammen med foreldrene sine i kampen for Indias uavhengighet, noe som hun også ble fengslet for. Senere studerte hun medisin i Lahore, og grunnla flere veldedige organisasjoner. Hun oppdro sine to døtre med ektemannen C.P. Srivastava, som senere ble generalsekretær for FNs internasjonale sjøfartsorganisasjon i London.

Hun forsket kontinuerlig på å finne den beste måten å hjelpe mennesker til å oppleve åndeligheten i seg selv. I 1970, i en alder av 47, oppdaget hun en metode for hvordan mennesker gjennom en spirituell praksis kan få kontakt med sin indre kraft, noe som kan forandre livene deres. I de påfølgende tiårene spredte hun utrettelig budskapet om Sahaja Yoga over hele verden, og reiste til over 100 land for å gi selvrealisering til de som søkte sin indre åndelige transformasjon.

Resten av livet hennes beskriver Shri Mataji best selv: “Livet mitt er nå fullstendig dedikert til menneskehetens ve og vel.”

Du finner mer informasjon om Shri Mataji på vår nettside: shrimataji.org

Du er også velkommen til å delta på vår feiring med en global direktestrømming som starter kl. 12.00 den 21. mars 2023. Delta her!